Om Norsk Fortellerforum

Norsk Fortellerforum

-Vi trenger fortellere og fortellere trenger oss

Noff er en organisasjon for fortellere i hele Norge. I det daglige arbeider vi på mange nivå for fortellerfaget og for utøvere av det.

Hvem er medlemmene våre? Vi har en bred medlemsgruppe som jobber med scenefortelling, fortelling i pedagogisk sammenheng, innen helse, i næringslivet, som litteraturformidling m.m. En av oppgavene våre fremover er nettopp å dokumentere ulike sjangere for å tydeliggjøre hva muntlig fortelling er.

Styret i Noff jobber for følgende langsiktige mål, med utgangspunkt i Årsmøtet 2009:

–  Dokumentere fortellerpraksis i Norge. Arrangementer og annen aktivitet, sjangere og utøvere.

–  Være ledende informasjonsportal for fortellerkunst

–  Bidra til fagutvikling

–  Opprette skandinavisk kompetansedatabase

Vi vil at alle interesserte skal kunne møte et aktivt fortellermiljø, der det er mulig å fortelle og treffe andre å lytte til og lære av. Det skjer mye rundt omkring i landet, og vi vil gjerne hjelpe til med informasjon. Alle, medlemmer og ikke, oppfordres til å legge inn arrangementer under «Hva skjer»-fanen på nettsiden.

Historie

2.juni 1996 ble Norsk Fortellerforum (NFF) stiftet i Oslo.

NoFF sin medlemsmasse består av tidligere studenter ved fortellerstudiet på Høgskolen i Oslo, profesjonelle-, semiprofesjonelle-, amatørfortellere og andre interesserte, og vi ønsker å ha kontakt med fortellere og lyttere fra ulike miljøer over hele landet.

I løpet av de siste 20 årene har interessen for fortellerkunst vokst i Europa og USA. I dag arrangeres fortellerfestivaler verden over der både moderne og tradisjonelle fortellere møtes.

| admin | Til toppen av siden